http://reyviolin.ir/

آموزشگاه موسیقی ترانه مهر

اینستاگرام آکادمی تخصصی ویولن

 

♦️زکریای رازی کیست؟

ابوبکر محمّد بن زَکَریای رازی (۲۵۱ – ۳۱۳ ه‍جری قمری) همه‌چیزدان،پزشک، فیلسوف و شیمی‌دان ایرانی بود. رازی آثار ماندگاری در زمینهٔ پزشکی و شیمی و فلسفه نوشت و به‌عنوان کاشف الکل، جوهر گوگرد (اسید سولفوریک)و نفت سفید مشهور است.

 وی همچنین دربارهٔ کیهان‌شناسی، منطق و

 ریاضیات نیز آثار ارزنده ای دارد

 

️زکریای رازی در کجا متولد شد؟

شهرری 

 

️مهم‌ترین کشفیات رازی کدامند؟

 

رازی کشفیات زیادی در زمینه شیمی داشته است که می‌توان از بین آن‌ها به الکل، اسید کلریدریک، استات مس، مرگ موش و اسید سیتریک اشاره کرد.

 

️چه روزی در تقویم از زکریای رازی نام برده شده است؟

 

به پاس زحمات فراوان رازی در داروسازی روز " پنجم شهریورماه" (۲۷ اوت)، روز بزرگداشت رازی شیمی‌دان بزرگ ایرانی و روز "داروساز" نام‌گذاری شده‌است.

 

️کدام خیابان در شهرری به نام این دانشمند بود؟

خیابانی که بین اهالی شهرری به نام "خیابان ۲۴ متری" معروف است در گذشته نه چندان دور به نام "زکریای رازی" بود. ولی متاسفانه نام این دانشمند بزرگ مشهور ایران و جهان را از روی این خیابان برداشتند.

 

♦️ مجسمه یادبود زکریای رازی در جهان در کدام کشور است؟

چهار طاقی دانشمندان ایرانی در دفتر سازمان ملل متحد در وین اتریش قرار دارد.

( زکریای رازی، عمر خیام، ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی)

چهار طاقی شیوه رایج برای ساخت آتشکده در دوره شاهنشاهی ساسانی بوده است. 

چهارطاقی دانشندان ایرانی هم به‌ همین سبک ساخته شده است. این سبک مجموعه ای از راه و روش هایی است که در تخت جمشید، شوش یا هگمتانه به کار رفته است 

 

️نام کتاب زکریای رازی چیست؟

الحاوی فی الطب

اکنون بیست جلد این کتاب با چاپ حیدرآباد هندوستان، در کتابخانه آستان قدس رضوی وجود دارد.

 

️آرامگاه زکریای رازی کجاست؟

 آرامگاه رازی تا به امروز ناشناخته مانده است اما محل دفن او را احتمالا در آرامستان "امامزاده شعیب" کنونی باشد. 

در سمینار ری شناسی نویسندگانی مانند "بیژن شهرامی" معتقد بودند که به احتمال قوی در محوطه‌ تاریخی "برج طغرل" در شهرری آرامگاه وی است. 

 

️زکریای رازی در چند سالگی در گذشت؟

 ۶۱ سالگی 

 

️ به غیر از "کشف الکل" چه کارهای دیگری انجام داد؟

همچنین برای اولین بار اسیدهایی مانند اسید سولفوریک را تولید کرد و یادداشت‌های دقیقی در مورد بیماری‌های آبله، سرخک و قابلیت اپیدمی شدن آن‌ها نوشت. شخصیت این دانشمند بزرگ ایرانی، ابعاد کمتر شناخته شده‌ای در میان عموم دارد.

 

♦️اوایل زندگی

ابوبکر محمد بن زکریای رازی (به انگلیسی رازس razes) ششم دی‌ماه سال 243 شمسی در ری نزدیک تهران متولد شد. به همین دلیل است که او را با نام رازی نیز میشناسند زیرا در گذشته به اهالی شهر ری، رازی می‌گفتند (رازی به معنای منسوب بودن به ری است). او تمام دوران کودکی و نوجوانی خود را در این شهر گذراند. 

 رازی در جوانی علاقه زیادی به "موسیقی" داشت تا جایی که "عود" می‌نواخت و "شعر" می‌سرود. سپس زرگری و کیمیاگری را آموخت اما زیاد طول نکشید زیرا بر اساس آنچه ابوریحان بیرونی معتقد بود، رازی پس از کار در کیمیاگری و موادی که برای چشم آسیب زاست، آن را رها کرد. حتی برخی مورخان معتقدند، آسیب ناشی از کیمیاگری باعث شد که او برای یافتن راه درمان به پزشکی روی آورد.

 

️ رازی چندین سال در بغداد زندگی کرد و ریاست بیمارستان بغداد را به عهده داشت️ 

️بازگشت رازی به ری و تا پایان عمر پربار خود  در شهر خود زندگی کرد.

زکریای رازی در سن 42 سالگی و پس از مرگ معتضد خلیفه عباسی، به ری بازگشت و مسئولیت بیمارستان ری را به عهده گرفت. رازی تا پایان عمرش در ری ماند و به کار تدریس و همچنین درمان بیماران مشغول شد. گفته می‌شود که او حلقه‌های متعددی از شاگردان را در اطراف خود داشت. به گفته ابن ندیم، رازی در آن زمان شیخ بود (شخصی که به او حق تدریس داده می‌شود).

زمانی که شخصی سوالی داشت و به نزد رازی می‌آمد، در ابتدا سوالش به شاگردان حلقه اول منتقل می‌شد. اگر پاسخ را نمی‌دانستند، به شاگردان حلقه دوم منتقل می‌شد و به همین ترتیب ادامه داشت تا اینکه سرانجام اگر هیچ یک از شاگردان او، پاسخ را نمی‌دانستند این سؤال از خود زکریای رازی پرسیده می‌شد. 

 

 

 

 

[ ] زکریای رازی دانشمندی اهل شهرری

[ ] نوازنده ویولن یا معلم ویولن

رازی ,زکریای ,شاگردان ,شهرری ,اسید ,کیمیاگری ,زکریای رازی ,شاگردان حلقه ,منتقل می‌شد ,چهار طاقی ,دانشمند بزرگ
مشخصات
آخرین جستجو ها